Jakten på en perfekt Dry Martini bäst i världen i Gourmand Awards.
3 juni, 2021

Jakten på en perfekt Dry Martini av Hans-Olov Öberg och Emil Åreng kom på tredje plats i kategorin ”Världens bästa cocktailbok” vid den världsomspännande tävlingen Gourmand Awards, och tillhör därmed de tre böcker som utnämnts till ”Best in World” i hård internationell konkurrens. Boken är även den första svenska boken som endast handlar om drinken Dry Martini.

Sedan 1995 har Gourmand Awards prisat världens bästa kok- och dryckesböcker, där böcker från mer än 200 länder tävlar om de prestigefyllda titlarna. Hans-Olov Öbergs och Emil Årengs Dry Martini-bok tävlade i kategorin W2-5 Cocktails.

”Man kan ju vara tokstolt och glad en sån här dag”, konstaterar Hans-Olov Öberg. ”Under 2020 utgavs mer än åttatusen cocktailböcker och så går vår bok och utses till en av de tre som får kalla sig ’Best in World’. Ganska oerhört, när man tänker på det.”

”Kul att vinna igen, och särskilt med en annan tidigare vinnare. Det visar ju att man fortfarande är med i gemet”, säger Emil Åreng.

”Det är en förmån att få arbeta med två så inspirerande och kreativa upphovsmän. Hans-Olov och Emil förtjänar verkligen det här priset och vi på förlaget är mycket stolta över att ännu en gång ha givit ut en cocktailbok som tilldelas en Gourmand Award”, säger Louise Bäckelin, förlagschef.

Dry Martini är den eviga klassikern, ikonen bland drinkar med sitt karaktäristiska glas och sin magiska utstrålning. Jakten på en perfekt Dry Martini är en sammanställning av betraktelser, fakta, recept, tips och inspirerande bilder.

Hans-Olov Öberg är författaren bakom världens bästa ginbok 2019 – storsäljaren Jakten på en perfekt Gin & Tonic. Under sina 25 år i finansbranschen fick han tillfälle att resa över hela världen och, såväl i som utanför arbetet, testa de allra bästa barerna.

Emil Åreng är en av Sveriges mest framgångsrika och välkända bartenders. Emil utsågs 2016 till Nordens bästa bartender och hans cocktailbok Salongs i Norrland utsågs 2017 till världens bästa cocktailbok i Gourmand Awards.