fbpx

Jakten på en perfekt Gin & Tonic

Genre: Mat och dryck
Omslag: Paolo Sangregorio
Utgivningsdag: 2020-05-13 (2018)

Jakten på en perfekt Gin & Tonic bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT.

Jakten på en perfekt Gin & Tonic liknar ingen annan drinkbok. Den är skriven i en medryckande, berättande ton och innehåller allt du vill veta om GT. Här finns mängder av recept, anekdoter ur drinkens historia, tips på de allra bästa infusionerna och mycket mer. Ett praktverk för alla GT-älskare!

Boken utsågs av Gourmand Awards till Världens bästa ginbok 2019  i Macao, och belönades även med utmärkelsen Bästa dryckesfoto i Sverige och Bästa cocktailbok i Sverige samma år.


“Det är något visst med människor som har passion och brinner för sitt intresse och den känslan och kunskapen präglar hela boken. Den är lättläst, välskriven med glimten i ögat, vacker och strukturerad. Tio kapitel, 40-tal recept, förord, efterord och fantastiska foton och bilder. Den tydliga uppmaningen “Strunta blankt i alla regler” får vi till oss tidigt i boken. Här finns inga måsten utan syftet är: känn lust, experimentera, var nyfiken, kreativ och ha ett öppet sinne. Men boken är som “en ledstång att hålla sig i” om du är nybörjare och vill komma igång. Jag har precis insett att det är helt okay att t ex göra en GT på bacon, kaffe, mald kummin och kardemumma eller varför inte göra en marmelad med gin? … Grattis Hans-Olov Öberg, du har skapat ett praktverk. Rekommenderas varmt.” Betyg 5 av 5, Agneta Norrgård


Format: inbunden:9789177990277 (slutsåld), kartonnage: 9789177991793

 

Fler av Hans-Olov Öberg

Öppna meny
Stäng meny