fbpx

Chanel Cleeton

Vi ses i Havanna

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: Next Year in Havana
Översättning: Birgitta Karlström
Omslag:
Paolo Sangregorio
Utgivningsdag: 2020-07-08

Havanna, 1958. Nittonåriga Elizas far äger en sockerplantage och deras familj tillhör gräddan av den kubanska societeten. Eliza har levt avskärmad från de växande politiska oroligheterna i landet, och hennes liv är utstakat på samma sätt som det alltid varit för kvinnor av hennes klass. Men hennes framtid förändras när hon förälskar sig i en passionerad ung revolutionär.

Miami, 2017. Som barn fick frilansskribenten Marisol ofta höra rosenröda berättelser om sin bortgångna mormor Elizas uppväxt på Kuba och om hur deras familj tvingades på flykt av revolutionen. Elizas sista önskan var att Marisol skulle sprida hennes aska i hemlandet.

När Marisol anländer till Havanna slås hon av kontrasterna mellan landets tidlösa tropiska skönhet och det hårda politiska klimatet. Det är ett helt annat land än det Eliza målat upp. Medan hon letar efter en plats att lägga sin mormor till ro på, lär Marisol sig mer om sin familjs historia. Hon faller också för en man, som hon upptäcker lever med farliga hemligheter.


”En vacker roman full av förbjuden passion, familjehemligheter, mod och uppoffringar.” Reese Witherspoon

”Det här är en bok som rymmer stor kärlek, saknad, vänskap, oro och frågor om ursprung. Det här är underhållande och dramatisk läsning. Gillar man historiska romaner är det här ett bra tips.” Malins bokblogg


Format: inbunden:9789177991854, e-bok: 9789177991861, pocket: 9789177993216

Fler av Chanel Cleeton

Vi ses i Havanna
Chanel Cleeton
Inbunden, E-bok, Pocket
Öppna meny
Stäng meny