fbpx

Vi ses i Havanna

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: Next Year in Havana
Översättning: Birgitta Karlström
Inbunden: 9789177991854
E-bok: 9789177991861
Utgivningsdag: 2020-07-08

Havanna, 1958. Nittonåriga Eliza är dotter till en rik sockerplantageägare och tillhör gräddan av den Kubanska societeten. På grund av sin status har hon levt avskärmad från landets växande politiska oroligheter och ser framför sig ett liv som följer samma mönster som det alltid gjort för kvinnor av hennes klass. Men allt det omkullkastas när hon en kväll på en fest förälskar sig i en passionerad ung revolutionär.

Miami, 2017. Som barn fick frilansskribenten Marisol Ferrera ofta höra rosenröda berättelser om sin bortgångna mormor Elizas uppväxt i Kuba och hur hennes familj tvingats på flykt av revolutionen. Trots det var Elizas sista önskan att Marisol skulle sprida hennes aska i hemlandet.

När hon nu anländer till Havana slås Marisol av kontrasterna mellan landets tidlösa tropiska skönhet och det hårda politiska klimatet – ett helt annat Kuba än det som levde kvar i Elizas berättelser. Medan hon letar efter den perfekta platsen att lägga sin mormor till ro lär sig Marisol mer om sin familjs historia, samtidigt som hon kommer på sig själv med att falla för en man som lever med farliga hemligheter.

»En vacker roman full av förbjudna passioner, familjehemligheter, mod och uppoffringar.« Reese Witherspoon

Fler av Chanel Cleeton

Öppna meny
Stäng meny