fbpx

Vad hjärtat aldrig glömmer

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: The Things We Cannot Say
Översättning: Lisbet Holst
Inbunden: 9789177991083
Pocket: 9789177991991
E-bok: 9789177991113
Utgivningsdag: 2019-10-09
Utkommer i pocket: 2020-08-19

Trzebinia, Polen, 1939. Alina Dziak har vetat att hon kommer att gifta sig med sin bästa vän Tomasz sedan hon var 9 år gammal. Som förlovad 15-åring oroas hon inte av ryktena om att nazisoldater närmar sig den polska gränsen. Hon litar på sin familjs lugnande ord och drömmer i stället om dagen då Tomasz återvänder från universitetet i Warszawa. Sakta men säkert kryper ockupationen framåt. Snart slits Alinas lilla by sönder av rädsla och hat. Och just då, när hela deras liv är på väg att falla samman, försvinner hennes älskade Tomasz.

Florida, USA, 2019. När Alices älskade mormor läggs in på sjukhus hittar hennes familj en låda innehållande en liten lädersko, ett brev och ett foto på en ung man. Stroken som drabbat Alice mormor har påverkat hennes språkcentrum, men med hjälp av bilder och enstaka ord vädjar hon till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta sanningen. Men vågar Alice lämna sin autistiske 7-årige son och sin högpresterande 10-åriga dotter med deras pappa, som har en helt annan syn på barnens behov, för att resa till Polen och nysta i familjens dunkla förflutna?

»Vad hjärtat aldrig glömmer går rakt in i hjärtat och jag har svårt att släppa boken fast jag läst ut den. Det är en förbaskat bra bladvändare!« Villivonkansbooks

»Både den spännande historien och de starka kvinnoporträtten fångade mig … En helt underbar berättelse!« Eva Boström

Köp boken hos:

Adlibris     Bokus     Akademibokhandeln

eller alla andra ställen där böcker säljs!

Fler av Kelly Rimmer

Öppna meny
Stäng meny