fbpx

Tennison

Genre: Deckare och spänning
Originaltitel: Tennison
Översättning: Carla Wiberg
Omslag: Lars Sundh
Utgivningsdag: 2017-12-13

I Tennison skildrar Lynda La Plante – författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect (I mördarens spår) än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.

Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första modfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittat död. Strypt.

Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).


”Lynda La Plante tar dig i kragen och trycker upp dig mot väggen. Tempot är andlöst och historien full av spännande vändningar.” The Independent

”Vi möter här den unga, intelligenta och ambitiösa Jane Tennison, i en njutbar spänningsroman med uppslukande handling och högt tempo.” The Guardian 

”Det här är både spännande och väldigt välskrivet.” Gomorron Sverige


Format: pocket: 9789188447630

Fler av Lynda La Plante

Öppna meny
Stäng meny