fbpx

Georgia Kaufmann

Sömmerskan från Paris

Genre: Utländsk skönlitteratur
Originaltitel: The Dressmaker of Paris
Översättning: Helen Ljungmark
Omslag: Emma Graves
Utgivningsdag: 2021-08-11

När tyskarna ockuperar norra Italien under andra världskriget, slås den unga Rosas liv i spillror. Hon blir utsatt för ett fruktansvärt övergrepp av en officer och tvingas fly över alperna till Schweiz.

Ensam och gravid med officerens barn, hankar hon sig fram tills en snäll professor förbarmar sig över henne. Hon visar sig vara en duktig sömmerska och tjänar lite pengar på att sy klänningar åt stadens damer. Men inte tillräckligt mycket för att försörja sig själv och sin son. Rosa lämnar sonen hos en väninna och beger sig till Paris för att starta ett eget modeföretag.

I Paris får hon praktik hos den nyetablerade Christian Dior och blir hans musa. Snart är succén ett faktum och Rosas modeföretag växer till ett imperium.

Rosa möter kärleken och lyckan i Paris, genomlider hjärtesorg i Rio de Janeiro och finner sig själv i New York. Men hon kan aldrig glömma kriget som satt djupa spår i henne eller sonen hon lämnade bort.


”Wow! Förmodligen en av de bästa böcker jag läst i år.” Reading Liz

”En bok inte bara om efterkrigstidens mode och flärd utan också om förlust och smärta. Karaktärerna är väl beskrivna och så även miljöerna i bl.a. Paris, Rio de Janeiro och New York.” Birgitta Ehn Eliasson, BTJ

”Författaren beskriver målande miljön och samhället som blir Annas nya hem, och vilka relationer hon bygger. En mysig feelgood helt enkelt!” Bokcirkelnn


Format: Inbunden: 9789177993131, e-bok: 9789177993148, pocket: 9789177993155, ljudbok: 9789177994732

Fler av Georgia Kaufmann

Sömmerskan från Paris
Georgia Kaufmann
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny