fbpx

Såld på en måndag

Genre: Utländsk skönlitteratur
Originaltitel: Sold on a Monday
Översättning: Emö Malmberg
Omslag: Laura Klynstra
Utgivningsdag: 2022-03-16

Två barn till salu.

Skylten är en sista utväg. År 1931 kan man finna den utanför en bondgård i Pennsylvania, men under denna desperata tid av brödlinjer, bankrusningar och trasiga drömmar, hade den kunnat finnas var som helst i USA. Och den skulle kunna vara skriven av vilken mamma som helst, som stod inför omöjliga val.

För reportern Ellis Reed väcker den starka scenen minnen från hans eget mörka förflutna. Han tar ett fotografi av barnen, dock inte avsett för publicering. Men när bilden leder till hans stora genombrott blir konsekvenserna mer förödande än han någonsin kunnat föreställa sig.

Lillian Palmer hemsöks av sitt eget ansvar i det som hände. Hon är alldeles för bekant med sorgen hos barn som anses vara oönskade. Nu måste hon och Ellis bestämma sig för hur mycket de är villiga att riskera för att reparera en splittrad familj.

Såld på en måndag är inspirerad av ett verkligt tidningsfotografi som bedrövade läsare över hela världen. Det är en kraftfull roman om konsekvenserna av våra handlingar och om vad vi är beredda att göra för dem vi älskar.

Format: inbunden: 9789177994183, e-bok: 9789177994190

Fler av Kristina McMorris

Öppna meny
Stäng meny