fbpx

Averil Kenny

Ryktet om systrarna Hamilton

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: Those Hamilton Sisters
Översättning: Tove Janson Borglund
Omslag: Emma Graves
Utgivningsdag: 2022-08-17

Det gick rykten om Esther Hamilton i den lilla staden Noah Vale i Queensland, vilket slutade med att hon rymde hemifrån. Tjugo år senare anländer hennes döttrar Sonnet, Fable och Novella Plum till staden efter att deras mor gått bort.

Sonnet är tjugo år gammal och sina systrars förmyndare. Hon har aldrig satt sin fot i Noah Vale men trots det har hon varit snacket i stan under två decennier. Fable är tolv år gammal, makalöst vacker, och redan en begåvad konstnär. Plum är tre år gammal och har precis förlorat sin mamma och det enda hem hon någonsin känt till.  

Allt eftersom åren går anpassar de tre systrarna sig till sina nya liv. De arbetar, går i skolan och simmar i det svalkande vattenfallet som ligger i närheten av staden. Men misstänksamhet och dömande följer systrarna Hamilton vart de än går. I en liten stad där alla tror att de vet allt om varandra är det svårt att fly från det förflutna. Kommer deras mors handlingar att avgöra flickornas framtid? Är historien ämnad att upprepa sig?

Ryktet om systrarna Hamilton är en fängslande historia om familjerelationer, hemligheter och att hitta sin plats i världen.


”En varm och fängslande skildring av unga människors kamp att hitta hem.” BTJ


Format: Inbunden: 9789177994602, e-bok: 9789177994787, ljudbok: 9789177995234, pocket: 9789177995869

Fler av Averil Kenny

Ryktet om systrarna Hamilton
Averil Kenny
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny