fbpx

Problemet med får och getter

Genre: Spänning
Originaltitel: The Trouble With Goats and Sheep
Översättning: Klara Lindell
Omslag: Lars Sundh
Utgivningsdag:
2016-11-21

Årets stora litterära succé i England!

En återvändsgata i en förort i East Midlands i England, 1976. Mrs. Creasy har försvunnit och hela gatan surrar av viskningar och rykten. Grannarna skyller hennes plötsliga försvinnande på den intensiva värmeböljan, men tioåriga Grace och Tilly är inte lika övertygade, utan bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

Den energiska, livfulla Grace och den tystlåtna, tankfulla Tilly inspireras först av den lokala kyrkoherden till att söka Gud efter svar, och knackar sedan dörr på jakt efter ledtrådar. Det visar sig att alla på gatan tycks ha något att dölja, skäl till att inte riktigt passa in. Men efter hand börjar de avslöja sina hemligheter, sådant som de två amatördetektiverna aldrig hade kunnat föreställa sig.

I det eviga sommargasset börjar så grannarnas liv stegvis uppdagas, och en egendomlig historia, full av svek och lögner, kommer i ljuset.


”Pulserande och rolig. Tänk er Donna Tartts Den hemliga historien i typisk engelsk förortsmiljö på sjuttiotalet.” The Guardian

”Strålande debut. Minutiösa, kärnfulla beskrivningar och en levande känsla av sjuttiotal. En underbar roman.” Daily Mail ”Superb debut.” Sunday Times

”En oförglömlig psykologisk spänningsroman.” Betyg 5 av 5 Just nu, Just här


Format: inbunden: 9789188447074 (slutsåld), e-bok: 9789188447081, pocket: 9789188447135 (slutsåld)

Fler av Joanna Cannon

Öppna meny
Stäng meny