fbpx

Maria Ernestam

Orm och stege
Maria Ernestam
Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Orm och stege

Genre: Spänning
Omslag: Pär Wickholm
Utgivningsdag: 2022-09-08

Så var den där igen, minnesbilden av en sargad kropp i strandkanten med måsarna skriande kring huvudet. Vad hände egentligen där på ön? Ville jag ens veta?

En grupp ungdomar träffas varje sommar i Vallerås. Sedan barnsben har de svetsats samman i en vänskap som de tror övervinner allt.

Men sommaren 1978 blir annorlunda. Ortens församling får en ny pastor som trollbinder dem och stämningen försämras, saker hemlighålls och gamla oförrätter gör sig påminda. Det slutar i en katastrof ute till havs.

Fyrtio år senare dör ännu en i det gamla gänget. Han efterlämnar en önskan om att begravas i Vallerås och de forna vännerna träffas igen. Men mötet blir spänt och Ingrid, som aldrig glömt vad hon var med om den gången, stannar kvar för att söka i det förflutna. Var det en olycka? Varför sprack gemenskapen? Vem ljög för vem? Och var de verkligen ensamma på ön den där natten?

Orm och stege är en spänningsroman som utforskar hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar.


”En berättelse om barndom, vänskap, kärlek och sorg som träffar mig rakt i hjärtat.” Per Johansson, UNT

”Just så föröds vår ungdom och våra liv – av krafter vi inte förstår. En briljant roman!” Håkan Nesser

”Språket är vackert och poetiskt, utan att för den skull tappa driv. Vännernas somrars magi och starka gemenskap skildras finstämt” BTJ


Format: Inbunden: 9789177992479, e-bok: 9789177995135, ljudbok: 9789177995098, pocket: 9789177995906

Fler av Maria Ernestam

Öppna meny
Stäng meny