fbpx

Mysteriet med den försvunna guldskatten

Genre: Barn 9-12 år
Omslag: Niklas Lindblad
Utgivningsdag: 2020-05-26

Sommarlovet har börjat. Stellas pappa har skickat sin chaufför Ross för att köra henne till paradisön Smögen, där hon ska tillbringa sommaren. Grannfrun Signe ber Stella att visa hennes nya sommarbarn runt på ön. Det visar sig vara John, tekniknörden från Stellas skola.

En dag får Stella läsa ett gammalt brev som handlar om en försvunnen guldskatt som förbryllat Smögenborna i snart 200 år. När Stella och John åker ut med båten hamnar de mitt i en skattjakt. Plötsligt befinner de sig i ett äventyr av lömska dykare, bortsprungna katter och en stulen, mycket värdefull, ring. De bestämmer sig för att starta Smögens första detektivbyrå, Stellas & Johns detektivbyrå. Fallen de åtar sig tar med dem på farliga uppdrag som till och med blir en kamp på liv och död. Kommer de att hitta fartyget Sankt Annas försvunna skatt? Och kommer de att lyckas lösa något av fallen?

Första boken om Smögendetektiverna Stella och John baserar sig på delvis sanna berättelser om fartyget Sankt Annas skatt som sjönk i en förfärlig höststorm 1837. Boken utspelar sig i ett somrigt Bohuslän bland fiskarstugor, rosa klippor och blått hav. Men bakom idyllen finns hemligheter gömda och mysterier att lösa.

Mysteriet med den försvunna guldskatten är en spännande deckare för barn i åldern 9-12 år.


“Vilken pärla till barnbok. Så spännande, önskar att den funnits när jag var barn.” Annas boktips

“En spännande barnbok fylld med äventyr i en härlig miljö. Men även i idyllen fanns det skumma typer och det var lätt att leva sig in i handlingen, boken var en riktig bladvändare.” Johansonanette

”Den här ljuvliga boken för alla lässugna barn skickar mig tillbaka till min egen barndom.” Kustboktanten


Format: kartonnage: 9789177993438, e-bok: 9789177993445, ljudbok: 9789177994060

Fler av Anna Ihrén

Guldstaden
Anna Ihrén
Inbunden, E-bok
Julmysteriet på Smögen
Anna Ihrén
Kartonnage, E-bok, Ljudbok
Mästaren
Anna Ihrén
Inbunden, E-bok, Pocket
Maskmakaren
Anna Ihrén
Pocket, E-bok
Öppna meny
Stäng meny