fbpx

Philippa Gregory

Mörka strömmar

Genre: Utländsk skönlitteratur
Originaltitel: Dark Tides
Översättning: Annika Sundberg
Omslag: Emma Graves
Utgivningsdag: 2021-09-08

Det är midsommarafton 1670. En välbärgad man står utanför en lagerlokal i London och väntar på Alinor, kvinnan han svek 21 år tidigare. Han har allt: pengar, egendomar och status men hon har det enda han inte kan köpa för pengar – deras son och hans arvinge.

I den nya världen, närmare bestämt New England, drömmer Alinors bror Ned om rättvisa och fred. Den brittiska kungens hämnd sträcker sig över Atlanten och vänder pionjärerna mot varandra och mot de amerikanska urinvånarna.

En dag anländer en vacker änka från Venedig och berättar att Alinors son har drunknat. Hon säger att hon behöver deras hjälp. Kvinnan förtrollar Alinors familj med sin sensuella och bekymmerslösa värme och med löften om nya lönsamma affärer. Hon råder dem att sälja vackra statyer av marmor och brons för att elda på begäret hos de rika markägarna. Men det är något med kvinnans berättelse som inte stämmer. Svaren finns på andra sidan de mörka strömmarna i Venedig.


”En historisk kärleksroman med extra allt!” Kenneth Gysing, Femina

”Författaren kan sitt hantverk, och man riktigt ser miljöerna framför sig och känner lukterna från dåtidens London, Venedig och New England. Mörka strömmar är en bladvändare som är svår att lägga ifrån sig.” Birgitta Ehn Eliason, BTJ

”Philippa Gregorys romankonst är en väckarklocka, hon ger en röst åt de tystade och belyser viktiga fakta om tidlösheten i människans sociala strukturer. Det är lysande. Översättningen är lika lysande utförd av Annika Sundberg.” Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet


Format: inbunden: 9789177993520, e-bok: 9789177993537, pocket: 9789177993919

Fler av Philippa Gregory

I drottningens närhet
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket
Mörka strömmar
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket
Den andra systern Boleyn
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket
Tidvatten
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny