fbpx

Åsa Hallengård

Konserverad kärlek och spröda drömmar

Genre: Feelgood
Omslag: Emma Graves
Utgivningsdag: 2022-05-18

Den före detta elitgymnasten Gunilla för en tynande tillvaro som rektor på ett föräldrakooperativ i en liten förort till Helsingborg. Att hon en gång varit full av liv och framtidsdrömmar är svårt att tro när hon i sakta mak tar sina promenader på stranden i hopp om att komma över sitt livs kärlek, fotbollsproffset Torsten, som lämnade henne för en karriär i Milano för 49 år sedan. I bagaget bär Gunilla på mörka hemligheter som hon gör sitt bästa för att slippa konfronteras med. Men hur länge kan hon trycka undan dem?

Pensionen närmar sig och med den ensamheten. Hennes bästa vän, virvelvinden Biggan, finns förstås där men oceanen av ofrivillig egentid hotar att översvämma henne. Det enda som håller hennes låga brinnande är skolans planer på att expandera verksamheten med ett högstadium. Men pensionärsföreningen med den retlige Olle i spetsen gör allt för att grusa planerna på utbyggnaden som inkräktar på strandskyddet.

När Gunilla är nära att ge upp hoppet, knackar ungdomskärleken plötsligt på dörren.

Konserverad kärlek och spröda drömmar är en varm och hoppfull roman om vänskapens och kärlekens helande kraft och om att det aldrig är för sent att våga börja leva.

Format: Inbunden: 9789177994558, pocket: 9789177995579, e-bok: 9789177994749, ljudbok: 9789177994855


”Berättelsen har både värme och humor samt en hoppfull och positiv grundton trots de motgångar huvudpersonen går igenom. Detta är en välskriven feelgoodroman med både djup och nyanser.” BTJ, betyg 5 av 5

”Väldigt lätt att fastna i. En feelgoodbok med både hjärta och smärta, som lämnar en eftertanke om att ta tillvara på livet.” Lollos bokhörna

Fler av Åsa Hallengård

Öppna meny
Stäng meny