fbpx

Kristin Fägerskjöld

Klar himmel
Kristin Fägerskjöld
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok

Klar himmel

Genre: Skönlitteratur
Omslag: Anna Henriksson
Utgivningsdag: 2020-01-15

Det är tidigt 1940-tal i Stockholm. Sekreteraren Karin bär på mörka upplevelser som konstant gör sig påminda. Hon verkar vara den enda som inte bidrar till att förkorta kriget, så när hon får frågan om hon vill vara hemlig kurir tvekar hon inte en sekund.

Violet har tre söner. Hennes yngste befinner sig i Oxford för studier när Hitler börjar bomba Storbritannien och hon blir utom sig av oro. En stormig aprilnatt lämnar hon det trygga livet i Sverige och reser i hemlighet för att träffa honom.

Léonie gör sin plikt som lotta i det brittiska flygvapnet. På flygbasen är döden ständigt närvarande och hon vågar därför inte släppa folk inpå livet. Men allting förändras när hon en dag håller på att köra över någon med sin cykel.

Sextio år efter andra världskrigets slut hittar Karin en koffert med ett obehagligt innehåll på vinden som väcker gamla minnen till liv. Samtidigt dyker ett brev upp, som aldrig nådde sin mottagare 1945 och Karin bestämmer sig för att en gång för alla gå till botten med hur allting hänger ihop.

Klar himmel är en gripande roman om kärlek, sorg och vänskap och om hur tre kvinnors liv oåterkalleligen förändras av kriget.


“En stark och gripande debutroman om sorg, kärlek, vänskap, relationer och förluster i en verklig bakgrund av andra världskriget. En fängslande och imponerande historia som berör, en fantastisk läsupplevelse!” Brijreads

”En alldeles underbar bok! Handlingen är genomtänkt, karaktärerna är trovärdiga och lätta att känna empati med, omgivningarna är välskrivna. Jag njuter av varje sida!” binasbooks

“WOW! Vilken underbar och fin bok. Bara vid första kapitlet blev jag helt tagen. Varenda mening som Fägerskjöld har skrivit fångade upp känslor och tankar. Jag tycker att det är fantastiskt fint hur boken speglar alla de olika samhällsekonomiska grupperna och hur de hade det förr.” Wandersinbookland


Format: inbunden: 9789177991076, e-bok: 9789177991632, pocket: 9789177992370, ljudbok: 9789177992196

Fler av Kristin Fägerskjöld

Nattens färger
Kristin Fägerskjöld
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Klar himmel
Kristin Fägerskjöld
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny