fbpx

Jag hör sirenerna på gatan

Genre: Kriminalare
Originaltitel: I Hear the Sirens in the Street
Översättning: Nils Larsson
Omslag: Lars Sundh
Utgivningsdag: 
2018-08-10

Kommissarie Sean Duffy vet inte vilket som är det mest ofattbara och svårlösta brott han stått inför. En torso placerad i en resväska kommer i alla fall nära…

Ändå behövs det bara en enda liten ledtråd, och där är den: en tatuering. Sean Duffy nu fullt återställd och tillbaka i tjänsten efter det allvarliga trauma som hans senaste fall utgjorde är redo att följa det spår av blod som alltid, oavsett hur svagt det är, länkar samman en kropp med en mördare.

Duffy, en legendariskt envis man, blir besatt och använder gåtan som distraktion från sitt havererade kärleksliv. Han arbetar sig metodiskt igenom varenda vinkel från stadsgator med exploderande IRA-bom – ber till dystra myrar på lands – bygden och vart han än kommer inser han att det är något som inte står rätt till.

Jag hör sirenerna på gatan [I Hear the Sirens in the Street, 2013] är uppföljaren till Kall, kall jord och den andra fristående boken i serien om Sean Duffy – där alla originaltitlar är lånade från låtar av Tom Waits.


”Ruskigt spännande.” Magnus Utvik, SVT

”Genuint spännande från första sidan till den sista. Den prisade översättaren Nils Larsson ger Sean Duffy en övertygande röst på svenska.” Betyg 4 av 5, Viktor Andersson, BTJ

”En av deckarårets absolut bästa nya bekantskaper.” Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet


Format: pocket: 9789177990178, e-bok: 9789177018209

Fler av Adrian McKinty

Öppna meny
Stäng meny