fbpx

I drottningens närhet

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: The Queen’s Fool
Översättning: Lillemor Binett
Omslag: Paolo Sangregorio
Utgivningsdag: 2022-07-06

1500-talets England präglas av intriger och ond bråd död. När Henrik VIII dör lämnar han efter sig två döttrar, Maria och Elisabeth. Maria ärver tronen och hennes regim går till historien som en tid av religiös fanatism och förföljelse. Men även hennes syster är beredd att gå väldigt långt för att få styra England.

Spanska inkvisitionen brände Hannahs mor på bål. Sedan dess är hon på flykt. Hon tror att hon kan leva tryggt i England som under Henrik VIII blivit protestantiskt. Men allt förändras när kungens äldsta dotter blir drottning. Hon är hängiven katolik och har nära band till Spanien.

När drottning Maria mot alla odds väljer Hannah till sin förtrogna befinner hon sig plötsligt i intrigernas centrum. Snart dras hon av Elisabeths anhängare in i hemliga planer på att störta Maria, för att istället låta systern ta tronen. Mitt i en rasande maktkamp står nu Hannah som tvingas till både lojalitet och svek.


“En välbalanserad kompott av passion och intriger.” Amelia

“Gregory är mycket skicklig när det gäller att återskapa en historisk stämning, dofter, miljöer, trovärdiga personer och detaljer.” Expressen


Format: Inbunden: 9789177994589, e-bok: 9789177994770, pocket: 9789177995845

Fler av Philippa Gregory

I drottningens närhet
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket
Mörka strömmar
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket
Den andra systern Boleyn
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket
Tidvatten
Philippa Gregory
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny