fbpx

En enda gnista

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: A Spark of Light
Översättning: Tove Janson Borglund
Inbunden: 9789177991496
Pocket: 9789177992769
E-bok: 9789177991502
Utkommer: 2020-04-08
Utkommer i pocket: 2021-02-17

Det är en varm höstdag, som så många andra, och allt är som vanligt på kvinnokliniken Centret. Plötsligt bryts det sena förmiddagslugnet av en desperat och beväpnad man som stormar in och öppnar eld. Snart har situationen utvecklats till ett gisslandrama.

Hugh McElroy, en gisslanförhandlare, rusar till platsen, spärrar av området och börja planera för hur han bäst tar kontakt med förövaren. När hans mobil vibrerar kastar han ett öga på skärmen och fylls med en plötslig fasa – hans femtonåriga dotter Wren befinner sig inne i kliniken.

Det är en salig blandning människor som nu är fast innanför dörrarna. En sjuksköterska som måste övervinna sin egen panik för att rädda en skadad kvinna. En doktor som utför arbetet inte trots, men på grund av sin tro. En anti-abortdemonstrant, förklädd som patient, som nu kommit ansikte mot ansikte med ytterligheten av det raseri hon själv känt. En ung kvinna som kommit in för att avsluta sin graviditet, och den frenetiske gärningsmannen som kräver att bli hörd.

En enda gnista är en gripande och högst aktuell roman. Med stor skicklighet tar Jodi Picoult sig an en av vår tids största kontroverser, och granskar de stora frågorna med balans och empati. Resultatet blir en högst mänsklig undersökning av några av de mest grundläggande, och svårdefinierbara, av det moderna samhällets stöttepelare: rätten till sin egen kropp och rätten till liv.

Fler av Jodi Picoult

En enda gnista
Jodi Picoult
Inbunden, E-bok, Pocket
Allt för min syster
Jodi Picoult
Danskt band, Pocket, E-bok, Ljudbok
Små stora saker
Jodi Picoult
Inbunden, Pocket, E-bok
Öppna meny
Stäng meny