fbpx

Kelly Rimmer

Den tyska hustrun

Genre: Utländsk skönlitteratur
Originaltitel: The German Wife
Översättning: Jessica Hallén
Omslag: Elita Sidiropoulou
Utgivningsdag: 2023-04-19

Berlin, 1934. När nazisterna tar makten erbjuds Sofies man Jürgen en högt uppsatt position inom deras nya rymdprogram. Sofie och Jürgen motsätter sig Hitlers radikala åsikter men det står snart klart för dem att om Jürgen inte tar jobbet kommer deras inkomst att tas ifrån dem. Därefter deras barn. Därefter deras liv.

Alabama, 1949. Rymdracet är i full gång och Jürgen är en av flera tyska vetenskapsmän som tas emot av USA för att arbeta med raketer. För Sofie är det här en chans att lämna skräcken och det förflutna bakom sig. Men när rykten om deras koppling till nazisterna börjar spridas förvandlas löst skvaller till hätsk vrede. Det dröjer inte länge innan allt spårar ur. 

Den tyska hustrun är en gripande roman som är inspirerad av den sanna historien om Operation Paperclip, ett kontroversiellt amerikanskt underrättelseprogram som anställde före detta nazister efter andra världskrigets slut.


”Rimmer är en mästare på att finna okända delar av stora ämnen, såsom andra världskriget, och utforska dem i fascinerande romaner.” Herald Sun

”Fängslande.” Sunday Telegraph

”En helt fantastisk historisk roman. Spännande, engagerande och ställer läsaren inför flera moraliska frågor.” Agneta Warheim, BTJ


Format: Inbunden: 9789177995548, e-bok: 9789177995555, ljudbok: 9789177995708

Fler av Kelly Rimmer

Den tyska hustrun
Kelly Rimmer
Inbunden, E-bok, Ljudbok
Kelly Rimmer De Som överlevde
De som överlevde
Kelly Rimmer
Inbunden, E-bok, Ljudbok
Sanningens pris
Kelly Rimmer
Inbunden, E-bok
Vad hjärtat aldrig glömmer
Kelly Rimmer
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
En mors bekännelse
Kelly Rimmer
Inbunden, E-bok, Pocket
Öppna meny
Stäng meny