fbpx

Den onde samariten

Genre: Deckare
Originaltitel: The Samaritan 
Översättning: Gabriel Setterborg
Omslag: Markus Hedström
Utgivningsdag: 2019-01-08

En sadistisk seriemördare har i över ett decennium gett sig på ensamma kvinnliga bilförare som fått motorstopp. Tidningarna kallar honom Samariten. När en ung kvinnas lemlästade kropp påträffas i bergen utanför Santa Monica vet LAPD-polisen Jessica Allen att hon har sett det här förut två och ett halvt år tidigare i andra änden av landet.

Med en mördare som inte lämnar några spår efter sig kör polisutredningen snabbt fast. Det är då Carter Blake dyker upp och erbjuder sina tjänster. Han är en skicklig spårare med en närmast kuslig förmåga att förutspå Samaritens nästa drag.

Till en början är Allen och hennes kollegor misstänksamma. Deras nya medarbetare hyser obekväma likheter med mannen de söker. Men när Samariten tar sitt dödande till nya nivåer måste Blake hitta ett sätt att stoppa honom även om det innebär att hans eget förflutna kommer rasande ner över honom.


”Den är så bra att jag fastnar ohjälpligt och sträckläser. En omåttligt skickligt berättad actionthriller.” Lotta Olsson, DN

”Även blaserade thrillerläsare kommer att bli uppslukade av Mason Cross andra thriller om spåraren Carter Blake.” Publishers Weekly


Format: pocket: 9789177990734

Fler av Mason Cross

Öppna meny
Stäng meny