fbpx

De som färdas om natten

Genre: Utländsk skönlitteratur
Originaltitel: The Night Travelers
Översättning: Jessica Hallén
Omslag: Laura Klynstra
Utgivningsdag: 2023-08-23

Berlin, 1931. Ally, en talangfull ung poet, är ensam och rädd när hon föder sin dotter Lilith, som är av blandad etnicitet. Nazisterna är på väg att ta makten i landet och hon förstår att hon måste gömma sitt barn för att skydda henne från Hitlers rasideologi. Men ju äldre dottern blir, desto svårare blir det att hålla henne gömd. Ally tvingas sätta sin dotter i säkerhet på andra sidan Atlanten.

Havanna, 1958. Lilith har få minnen av sin mor och barndom i Tyskland. Hon är lycklig med sin älskade Martin, en kubansk pilot med stark koppling till Batistaregimen. Men när när revolutionens låga flammar upp i landet, står Lilith och parets nyfödda dotter Nadine plötsligt vid ett skrämmande vägskäl.

Berlin, 1988. Nadine arbetar som forskare och är fast besluten om att bevara minnet av dem som mördades av nazisterna. Ändå har hon under hela sitt liv undvikit sin egen familjs historia. Men Nadines dotter, Luna, uppmuntrar henne att ta reda på sanningen bakom de val som Nadines mamma och mormor gjorde för att skydda sina barn. Intet ont anandes kommer Luna att få reda på en hemlighet som förändrar allt hon trodde att hon visste om sin familjs förflutna.

Åtskilda av tiden men enade av sina uppoffringar, ger de fyra kvinnorna sig ut på varsin resa för att finna sig själva och upptäcker att de är levande bevis på kraften i en mors kärlek.


“En häpnadsväckande berättelse som spänner över flera generationer. Läsarna kommer att bli djupt berörda.” Publishers Weekly


Format: Inbunden: 9789177995807, ljudbok: 9789177996033, e-bok: 9789177995975

Fler av Armando Lucas Correa

Dotterns berättelse
Armando Lucas Correa
Inbunden, E-bok, Storpocket, Pocket, Ljudbok
Den tyska flickan
Armando Lucas Correa
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny