fbpx

Frida Skybäck

De rotlösa
Frida Skybäck
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok

De rotlösa

Genre: Deckare och spänning
Omslag: Anders Timrén
Utgivningsdag: 2021-09-23

Lydias bror Dani bär på ett mörkt förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat sig både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha kidnappat en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.

Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han kidnappa en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror. 

De rotlösa är en drabbande spänningsroman i vilken vi får följa historien genom tre perspektiv. Den första delen berättas av Lydia, den andra av Dani och den tredje av Linnea. Genom dem får vi lära oss hur tufft det kan vara att växa upp i ett av Malmös fattigaste områden, men också hur kärlek kan få oss att göra saker vi aldrig trodde var möjliga.


”Detta är både en gripande relationsroman och en spänningshistoria. Skildringen av Malmö är målande och personerna där beskrivs levande och trovärdigt.” Rasmus Klamas, BTJ

”Victor Hugo skrev några av de viktigaste samhällskritiska romanerna om utanförskap och rotlöshet. Frida Skybäck är lika samhällskritisk och realistisk. Frida Skybäck har åstadkommit något ganska enastående med sitt drama i romanform. Med behärskad vrede skildrar hon hur offer och förövare möts och hur de bakomliggande problemen kan uppstå. De rotlösa är en spänningsroman, men också en brandfackla.” Ölandsbladet

”En spänningsroman utan dess like, helt enkelt en riktig bladvändare.” Ameliesbokhorna


Format: Inbunden: 9789177991359, e-bok: 9789177993575, pocket: 9789177994534, ljudbok: 9789177993858

Fler av Frida Skybäck

De rotlösa
Frida Skybäck
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Bokskåpets hemlighet
Frida Skybäck
Inbunden, E-bok, Storpocket, Pocket, Ljudbok
Bokcirkeln vid världens ände
Frida Skybäck
Inbunden, E-bok, Storpocket, Pocket, Ljudbok
Bokhandeln på Riverside Drive
Frida Skybäck
Inbunden, E-bok, Storpocket, Pocket
Öppna meny
Stäng meny