fbpx

Breven som länkar oss samman

Genre: Skönlitteratur
Omslag: Paolo Sangregorio
Utgivningsdag: 2022-04-27

Finalist i Årets Feelgood 2022!

Maria älskar sitt lilla faluröda pensionat som ligger vid Mälarens strand. När det tillfälligt måste stängas ner rasar hennes tillvaro och hon tvingas fylla sin tid med annat. Av en slump hittar hon ett brev i sin mormors gamla sekretär, ett brev som hennes mormor själv har skrivit och som aldrig nådde mottagaren. Mysteriet blir som en drog för Maria och hon börjar gräva i sin mormors förflutna.

Axel bestämmer sig för att lämna Rödeby och den fattiga tillvaro som han och hans mor och syskon hamnade i när fadern dog. I tron om att hans flytt är det enda som kan rädda familjen, kliver han ivrigt och naivt på ångfartyget till New York endast arton år gammal. 

Bit för bit lägger Maria pusslet av sin släkthistoria och snart framkallas en bild av ett mörkt familjedrama, som kommer att ta henne över havet till 1900-talets Amerika. 

Breven som länkar oss samman är en relationsroman om att gå vidare efter en tragedi och om hur en familj kan hitta tillbaka till varandra, trots att det skiljer flera årtionden och ett helt hav mellan dem.

Liksom tidigare böcker av Anne-Lie Högberg är Breven som länkar oss samman inspirerad av en verklig händelse. Tillsammans med över en och en halv miljon svenskar emigrerade författarens egen släkting till Amerika.


”Jag älskar romaner där nu och då med lätthet binds samman. Det här är ett utsökt exempel på det.” Pekka Heino

”En helt underbar roman som fängslar från första sidan och jag älskar’t!” Agneta Norrgård

”Vilken otroligt vacker och välskriven roman! Vartenda mening landar i munnen som en perfekt balanserad godisblandning.” Mimmi Kandler, ljudboksinläsare


Format: inbunden: 9789177994138, e-bok: 9789177994145, ljudbok: 9789177994671, pocket: 9789177995029

Fler av Anne-Lie Högberg

Öppna meny
Stäng meny