fbpx

Anne Mette Hancock

Äppelmannen

Genre: Deckare och spänning
Originaltitel: Mercedes-snittet
Översättning: Helena Stedman
Omslag: Lars Sundh
Utgivningsdag: 2021-05-19

En pojke har försvunnit spårlöst från sin skola och journalisten Heloise Kaldan beger sig till platsen för att ta reda på vad som har hänt. På skolgården möter hon sin vän Erik Schäfer som har hand om fallet. Ingen vet vad som hänt pojken men plötsligt dyker hans telefon upp. Det visar sig att han är besatt av pareidoli, det psykologiska fenomen som gör att man ser bilder av ansikten i slumpmässiga föremål. I pojkens telefon hittar de ett fotografi som fångar deras uppmärksamhet, en ladugårdsdörr som liknar ett ansikte. Kan det vara där pojken befinner sig?

Heloise beordras att släppa artikeln hon skriver på, en kontroversiell utredning av soldater med posttraumatiskt stressyndrom, för att istället rapportera om den försvunna pojken. När fallet börjar peka i riktning mot de traumatiserade soldaterna behöver Erik Heloises hjälp att lösa gåtan.

Har pojkens mamma alkoholproblem eller tar hon hjälp av spriten för att lindra ångesten efter sonens försvinnande? Och vem är Äppelmannen som barnen i skolan pratar om?


”Danmarks nya deckardrottning gör det igen! En succé.” Amelies bokhörna

“Jävlar i min lilla låda vad den här människan kan skriva! Precis som med första boken så är det här en jävligt vass, spännande historia med karaktärer som jag bryr mig om. Precis som med debuten, Likblomman, kunde jag inte förutse slutet som knyter samman berättelsen otroligt snyggt.” Bokhyllan i skuggan

”En spännande berättelse med en dramatisk och oväntad upplösning.” Kent Lidman, BTJ


Format: inbunden: 9789177992110, e-bok: 9789177992127, ljudbok: 9789177993780, pocket: 9789177993513

Fler av Anne Mette Hancock

Pitbull
Anne Mette Hancock
Inbunden, E-bok, Ljudbok
Äppelmannen
Anne Mette Hancock
Inbunden, E-bok, Ljudbok
Likblomman
Anne Mette Hancock
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny