Under stjärnorna i Paris och Lyckliga gatan tur och retur nominerade i Adlibrispriset
6 december, 2023

Under stjärnorna i Paris reser tv-reportern Sophia till den franska huvudstaden för att sälja en bar hon ärvt av sin mormor, men blir kvar och finner både gamla familjehemligheter och kärleken. Nu är Karolina Schützers debutroman nominerad till Adlibrispriset i kategorierna Årets debut och Årets Feelgood.

Nominerad till Årets Feelgood är också Lyckliga gatan tur och retur. I Cassandra Brunstedts uppföljare till rosade debuten En enkel till Indien möter vi journalisten Ella Frank när hon öppnar ett svenskt skärgårdsretreat i indisk stil.

– Som förläggare gläds man med sina författare när de får välförtjänt uppmärksamhet. Både Karolina Schützer och Cassandra Brunstedt har skrivit fina, tänkvärda böcker om svåra livsval och om att följa sitt hjärta. Jag är så glad och stolt över nomineringarna, säger förläggare Louise Bäckelin.

– Det är en magisk känsla att få bli nominerad till de här två priserna. Det är en overklig känsla att boken nu flyger fritt och landar hos läsare som verkar tycka om den. Det betyder mycket för mig, det är en dröm att få vara med om allt det här, säger Karolina Schützer.

– Varje dag jag får skriva böcker och berätta historier, är en dröm som jag aldrig kommer ta för given. Att visas uppskattning för det i form av nominering till Adlibrispriset ger mig oändlig motivation till att aldrig sluta. Jag är oerhört tacksam!, säger Cassandra Brunstedt.

Om Under stjärnorna i Paris
Tv-reportern Sophia har satsat allt på karriären. När tjänsten som utrikeskorrespondent i Kairo blir vakant vet hon att jobbet är hennes. Nyskild och fast besluten om att lämna gråa Stockholm bakom sig hyr hon ut sin lägenhet innan hon ens är säker på att hon fått arbetet. Inför drygt en miljon tittare i direktsänd tv tvingas hon hantera beskedet att drömjobbet gått till en kollega. Strax därefter dör Sophias älskade mormor och det visar sig att hon lämnat efter sig en förfallen bar i Paris. Motvilligt åker Sophia ner till Paris för att snabbt sälja baren. På plats möter hon en rad personer som tvingar henne att ifrågasätta sina livsval och drömmar. Vad vill hon egentligen med sitt liv och för vems skull?

Om Lyckliga gatan tur och retur
Indiska yogaläraren Amits ankomst till Sverige närmar sig. Gården är så gott som färdigrenoverad, Shirin har hyrt ut sin lägenhet i stan och skärgårdsretreatet är fullbokat hela sommaren. Ella kan knappt förstå hur bra allt blev till slut! Men när Amit anländer möts de inte alls i den himlastormande återförening som Ella sett framför sig. Hon har svårt att tyda hans signaler samtidigt som hon själv har fullt upp med att planera dagarna på gården. En sak är säker. Det var inte så här Ellas nya harmoniska skärgårdsliv skulle bli.

Adlibrispriset
Adlibrispriset instiftades 2019, som ett pris för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Adlibris jury har nominerat böcker i nio kategorier och nu får läsarna rösta på sin favoritbok. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. Nomineringen baseras på försäljning, popularitet, potential samt att boken har getts ut i Sverige under 2023

Tävlingen pågår 30 november–14 december. Vinnaren tillkännages den 25 januari 2024.

Rösta via denna länk: Adlibrispriset