Gripande historia om mod och spirande kärlek under andra världskriget
15 juni, 2022
Kelly Rimmer är tillbaka med en ny succéroman. De som överlevde utspelar sig i andra världskrigets Polen och följer unga Emilia och Romans farliga försök att återta kärleken och livet som de en gång kände det.

Våren 1942. Emilia ser stridigheterna växa fram på gatorna utanför sitt hem i Warszawa. Tyskarna tillfångatar systematiskt judar och förflyttar dem till ett närliggande ghetto. Ingen på utsidan vet vad som händer innanför ghettots murar, men Emilia har sett tyskarnas brutalitet och döljer därför sin sanna identitet.

Hennes granne Sara arbetar som sjuksköterska i ghettot och en dag följer Emilia med för att assistera henne. Innanför murarna möter hon för första gången krigets verklighet, en syn hon aldrig kommer att glömma.

Hon möter också den jämnåriga Roman och en skör men djup vänskap växer fram mellan dem. När Romans föräldrar tvingas välja mellan att lämna hans nyfödda syster eller se henne svälta under sitt eget beskydd får Roman nog och går med i den judiska motståndsrörelsen. Hans övermod drar tyskarnas uppmärksamhet till sig, vilket försätter Emilia och hennes familj i stor fara.

– Historier från Andra världskriget kan inte berättas nog många gånger. Det är en period vi aldrig får glömma. Kelly Rimmer kan konsten att berätta som om hon själv varit med om den tiden och hon håller sina läsare i ett gastkramande grepp, säger förläggare Louise Bäckelin.

 

De som överlevde utkom den 8 juni 2022. För mer information och pressbilder kontakta press@lbforlag.se.