Boktips – Spel och Pakt
1 oktober, 2021

Oktober månad är här och nu är det officiellt höst! Vad passar då inte bättre än att inleda hösten med att läsa en riktigt bra spänningsroman, eller varför inte två? Anna Roos är en stor spänningsförfattare hos oss på LB Förlag och hennes romaner Spel och Pakt är fyllda till bredden med klasskildringar, hierarkier, identitetssökande, hemligheter och spännande intriger. 

Spel handlar om Sol som motvilligt återvänder till Sverige när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas och hans död avskrivs som självmord. Väl i Stockholm stöter Sol ihop med Erik, en student som har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp. Redan vid födseln drog Sol nitlotten. Hon blev kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma, medan Gustav växte upp på Lidingö i deras pappas nya hus. Sol har haft svårt att behålla sina jobb och hennes bror har andra sidan haft svårt att välja vilket jobb han ska ta efter sin examen från Handelshögskolan. Men vad var det som hände med Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld och ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram. Sol dras in i ett spel där slumpen avgör vem som vinner och vem som förlorar. 

Pakt handlar om Beatrice Solstjärna som en dag går ut genom slottsporten och aldrig kommer tillbaka. Det enda hon lämnar efter sig är ett vemodigt blogginlägg, men polisen hittar inga spår. Tio år senare publiceras ett nytt inlägg på hennes blogg. Alexandra Jonsson har lämnat sitt förflutna bakom sig och klättrar nu målmedvetet i sin karriär. Men när ett nytt inlägg en dag läggs upp på den blogg hon var medskribent på som ung, tvingas hon vrida tillbaka klockan till en sommar då lögner blev sanningar och sanningar blev till väl bevarade hemligheter. På nätet kallade de sig för »stjärnorna på slottet«, en handfull vänner som träffats om somrarna sedan de var barn. Livet var perfekt tills en dag då ett av deras infall får oanade konsekvenser och allt ställs på sin spets. 

Anna Roos är född 1981 och arbetar till vardags som civilekonom, men under sin lediga tid skriver hon spänningsromaner. 2017 debuterade hon som författare med romanen Spel och året efter kom hennes andra bok Pakt