Längtans latituder – bokcirkelfrågor
3 februari, 2020

»Om ett av litteraturens syften är att få oss att omvärdera vår världssyn, så är detta ett ovanligt djärvt och fantasirikt försök.«

India Today

Längtans latituder är en svepande litterär debut som följer flera sammanvävda livsöden, över land och genom tid, på den indiska halvön. 

Vi får träffa en vetenskapsman som studerar träd, och hans klärvoajanta fru som talar med dem. En mor som kämpar för att befria sin fängslade son, åldrande älskare, en yeti som söker mänsklig kontakt och en sköldpadda som upplever mirakulösa förvandlingar. Alla sammanbundna av en gränslös livsvision.

Med sitt vackra, målande språk och sin skarpsynthet erbjuder Längtans latituder en svindlande vy över mänskligheten: vår skönhet och brutalitet, vår kapacitet att skada och älska varandra och vår mystiska och närmast andliga relation till naturen.

Planerar ni att läsa Längtans latituder i er bokcirkel? Då kan ni ladda ner våra tillhörande bokcirkelfrågor här.