Bland magnoliaträd och tistlar: LB Förlags vårkatalog 2022
26 oktober, 2021

Vårens böcker bjuder på allt från romantik till rys. Läs katalogen här!

I Cassandra Brunstedts debutroman En enkel till Indien (20 april) möter vi Kelly, liksom författaren modejournalist, som tvingas stå upp för sig själv och ändra riktning i livet. I Breven som länkar oss samman av Anne-Lie Högberg (27 april) gör huvudpersonen Maria en inre resa och börjar släktforska för att förstå sitt ursprung.

Pommie som vi minns från Kirskålsgrannar har redan hittat sig själv. Nu har hon dessutom hittat Frank. I Jenny Clevströms Tistlar i handelsträdgården (26 jan) påbörjar de sitt gemensamma liv på en stor gård på Österlen.

Uppväxtskildringarna Under magnoliaträden (T.I. Lowe, 9 feb) och Såld på en måndag (Kristina McMorris, 16 mars) visar hur tidiga trauman präglar våra liv. Den sistnämnda romanen har belönats med ett flertal priser, sålt i närmare 1 miljon exemplar och legat på New York Times bästsäljarlista.

Men vad vore en utgivningslista utan spänning? Vårens bokutbud från LB Förlag bjuder på en ny brittisk succédeckare av Cara Hunter (Hela sanningen, 12 jan).

I oktober 2021 var vi stolta att se Anne Mette Hancocks Äppelmannen nominerad till Svenska Deckarakademins pris Årets bästa översatta kriminalroman. Danska Hancock följer upp med riktig nagelbitarspänning i Pitbull (23 mars), del tre i hennes hyllade serie om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer.

Svarta vingar (19 jan) är en klassisk spionroman i Andra världskriget-miljö av rosade Kristin Fägerskjöld. Mikael Strömberg får oss att tvivla på vad som är fiktion och verklighet i den reportageliknande Pestkung (6 april).

Vi är många som älskar att läsa och flertalet läsare har nog någon gång tänkt tanken att själva skriva en bok. Nu kommer guiden som hjälper skrivandet på traven. I SKRIV Feelgood! (23 mars) bjuder författarna Jenny Fagerlund och Caroline Säfstrand på sina bästa tips för att skriva en riktigt härlig feelgoodroman.

Kontakt

Kontakta recex@lbforlag.se för recensionsexemplar och press@lbforlag.se för författarintervjuer och andra mediefrågor.

Vårkatalogen 2022
Sist men inte minst, missa inte att kika igenom hela katalogen! Här finner du den: https://issuu.com/louisebackel…