Helen Fishers hyllade debutroman – nu på svenska!
22 oktober, 2021

Helen Fishers debutroman Hopp har hyllats på båda sidor av Atlanten och kommer nu äntligen i svensk översättning, hos LB Förlag.


”Kärlek, barndom, föräldraskap, om du kan eller bör försöka rätta till det förflutna; allt finns i denna fantastiska bok.” – Daily Mail


Hopp är berättelsen om Faye, vars mamma dog när hon var liten. Trots att Faye idag är vuxen och har en egen familj med två döttrar, tänker hon ofta på modern. Saknaden och sorgen över att ha vuxit upp utan henne växer sig allt större ju äldre hennes egna döttrar blir.

En dag händer något ofattbart: Faye befinner sig plötsligt i sitt barndomshem, 30 år tidigare. Hon inser att hon har rest tillbaka i tiden till år 1977 och att hon nu har möjlighet att prata med sin mamma igen, att ställa de frågor hon aldrig fick chansen att ställa.

Faye kan inte släppa taget om det förflutna och leva i nuet. Hon vill vara hos sin mor och sina döttrar samtidigt. Men måste hon verkligen välja?

Hopp är en varm och nostalgisk roman om mor- och dotterrelationer, om kärlek som spänner över tid och rum och om att våga gå vidare.

Ur de hyllande recensionerna:

”[En] förtrollande debut… Fishers påtagligt autentiska karaktärer lyfter från sidorna och fångar läsarens hjärta. Den här beroendeframkallande, känslomässigt tungviktiga bladvändaren sätter en förtjusande twist på tidsresande-genren.”
Publishers Weekly

”Det är svårt att tro att det här är en debutroman, den är så säkert skriven. Det här är en berättelse som kommer att beröra alla.”
Woman’s Way

”Egensinnig, magisk och klok. En tankfull betraktelse över kärleken mellan en mor och dotter.”
Woman’s Weekly

Om författaren:

Helen Fisher tillbringade sina första år i USA men växte främst upp i Suffolk i Storbritannien, där hon fortfarande bor med sina två barn. Hon har studerat psykologi vid Westminster University och ergonomi vid University College London. Hopp är hennes rosade debutroman.

Utgivningsdag: 3 november 2021.
För recex redan nu, kontakta: recex@lbforlag.se.
För författarkontakt och andra pressfrågor: press@lbforlag.se.