Anna Ihréns julklapp: en juldeckare för barn, en för vuxna
19 oktober, 2021

I oktober ger LB Förlag ut inte mindre än två juldeckare av den omtyckta författaren Anna Ihrén. Julmysteriet på Smögen är en spännande deckare för barn 9–12 år. Julmord i skärgården är den efterlängtade femte delen i serien Morden på Smögen.

Julmysteriet på Smögen är den andra boken om Stellas & Johns detektivbyrå i det pittoreska fiskeläget, där jakten på Sankt Annas försvunna skatt nu fortsätter.

Succéserien Morden på Smögen har sålt i över 300 000 exemplar. I den femte delen, Julmord i skärgården, möter vi återigen poliserna Dennis och Sandra. Den här gången har en död kvinna hittats fastfrusen i isen. Bredvid henne ligger ett mycket gammalt föremål. Dennis och Sandra tvingas söka efter svaren i en tusenårig bohuslänsk historia.

– Jag är överlycklig över att kunna presentera var sin juldeckare från Smögen för både barn och vuxna. Det här blir den mysigaste deckarjulen någonsin i mitt författarskap, säger Anna Ihrén.

– Det har varit en fröjd att följa Anna Ihréns författarskap, som har utvecklats i rasande fart, säger förläggare Louise Bäckelin.
– Julen som högtid tar stor plats i litteraturen, men ibland kan man glömma att det sker skrämmande saker i hemmen när glöggdoften ligger tung. Något som Anna Ihrén balanserar fint i de här böckerna.


Julmysteriet på Smögen och Julmord i skärgården utkommer den 27 oktober.
Maila recex@lbforlag.se för recensionsexemplar och press@lbforlag.se för författarintervjuer m.m.!

Anna Ihrén är uppvuxen i Stockholm och Göteborg och har tillbringat alla sina somrar på Smögen. Hon är författaren bakom succéserien Morden på Smögen (den första boken, Strandsittaren, kom ut 2017) och Jubileumsserien, som speglar de utmaningar Göteborg står inför när staden fyller 400 år. 2021 debuterade hon som barnboksförfattare med böckerna om Stellas & Johns detektivbyrå.

Författarens Instagram: @annaihren