Hans-Olov Öberg slår till igen!
13 oktober, 2021

Hans-Olov Öbergs första bok Jakten på en perfekt Gin & Tonic tog världen med storm. Succén gav mersmak och nu ger Hans-Olov ut sin andra bok om det berömda dryckesparet, Gin & Tonic till tusen. Vi tror att Gin & Tonic till tusen kommer bli en bästsäljare i julhandeln. Hans-Olov har även gett ut Jakten på en perfekt Dry Martin tillsammans med Emil Åreng på LB Förlag.

Inför detta sensationella boksläpp har vi hört av oss till Hans-Olov för att ta reda på om han är redo att ta världen med storm ännu en gång. 

För dem som inte känner dig sedan tidigare, hur skulle du beskriva dig själv? 
Haha. Vilken skönt ”enkel” uppvärmningsfråga! Född på årets ljusaste dag och därför ständig optimist. Uppvuxen bland musiker. Skolad till finanshaj. Outsinligt kunskapstörstig och beroende av att förstå och försöka ”göra själv” när något lockar.  Gott humör och improvisation är mina helt ohemliga supertalanger. Använder gärna min låga tyngdpunkt för att välta hinder av alla de slag. 

På hur många olika sätt kan man göra en GT på? Tar det aldrig slut? 
Giniversum är oändligt och tonicsfären likaså. Så nej, jag tror att alla budskap om att det nu inte finns fler GT att uppfinna bör betraktas som falska. Själv vill jag gärna se mina böcker som inspirationskällor för fler djärva utforskare av exakt hur god en GT kan bli, samtidigt som vägen givetvis är målet. 

Och hur skulle du beskriva boken Gin & Tonic till tusen
En förbehållslös hyllning till Gin & Tonicens oändliga möjligheter. En inspirationsmanual för nyfikna och en fullt medveten provokation av de som vill att Gin & Tonicen ska inrätta sig i något slags led.  

Hur fick du idén till göra en bok om endast Gin & Tonic drinkar från första början? 
Jag är helt oskyldig! Det var mina vänner som efter att ha sett mina fredags-GT på instagram beskyllde mig för att redan vara igång med arbetet. Och inför dessa infama anklagelser kunde jag ju blott kapitulera och erkänna mig skyldig ändå. Därmed var jobbet igång och efter några diskussioner med Louise om det tvivelaktiga värdet av att göra en hel bok om en enda drink, när den inte rimligtvis kunde sälja mer än 30 000 exemplar, är resten historia. 

Vilken drink är du mest nöjd med i boken Gin & Tonic till tusen
Tikitonic är ju den mest gränslösa varianten. Men Alvskymning skäms inte heller för sig. Det gör förresten inte någon av bokens kompositioner. Skamlös livsglädje är liksom pivotpunkten i Gin & Tonicens själva natur. 

Hans-Olov Öberg, författare. Foto: Selina Öberg