Dags att ta kontroll över våra liv och vår ekonomi
7 oktober, 2021

Leni Ekendahl, Eva Lunderquist och Emine Lundkvist är tre starka, smarta och självständiga kvinnor som har skrivit boken Money Honey – din ekonomiska och juridiska guide genom livet. Boken följer tre motton: det är aldrig försent att börja, det finns aldrig för lite pengar och det är bara ditt ansvar. 

Vi har hört av oss till Leni, Eva och Emine för att ta del av deras tankar kring varför de tycker att denna bok är så viktig. 

Hur skulle ni själva beskriva boken Money Honey? 
Boken är en praktisk handbok för alla situationer du kan hamna i under livets olika skeenden. Den är fylld med sanna berättelser med erfarenheter från kvinnor i alla åldrar. Boken försöker göra det svåra enkelt och till och med spännande och lättsamt. 

Varför anser ni att en sådan här bok behövs på marknaden?  
Kvinnor ligger hopplöst efter vad det gäller ägande och intresse för sin egen ekonomi. Samhället kan erbjuda lösningar och ta bort orättvisor vad det gäller löner och karriärmöjligheter men därefter måste vi kvinnor själva ta tag i vår ekonomi. Det är som författaren Ronald Fagerfjäll skriver i sin artikel i boken: ”Ni kvinnor kan inte bli fullt jämlika förrän ni börjar intressera er för er ekonomi”. Börja äga ert eget boende, mark ni står på eller t.ex. aktier och fondandelar – sådant som har ett andrahandsvärde. Så lever inte de flesta kvinnor idag, därför behövs boken!

Vilka är era topp 5 bästa tips i boken?  
Börja äga och sluta med att inte äga! 
Kalla din ekonomi för DIN.
Skilj dig smart.
Starta aktiebolag och inte enskild firma.
Börja spara till din pension NU!

Hur du ska lyckas med detta och mycket mer kan du läsa och inspireras av i Money Honey

Leni Ekendahl, Eva Lunderquist och Mine Lundkvist, författare. Foto: Linda Boström.