Varken nominerad till Årets Deckardebut 2020 i Crimetime Award!
4 september, 2020

Juryns nominering lyder:

En mörk och tät förortssaga som tar avstamp i ett försvinnande av först en syster, sedan tre barn. Här har vi en debutant som verkligen vågar utforska och tänja på genregränserna, för trots mytologiska väsen och övernaturliga inslag så är det här en ytterst modern och samtida spänningsroman. Mixen är oemotståndlig! Med ett självständigt och eget språk blandar författaren utan rädsla fantasi och vardagsrealism. Vi förtrollas av bokens medryckande kvickhet, och de långt ifrån stereotypa karaktärerna. Det här är en debutant som tar begreppet spänning vidare in i en helt ny dimension.

”Så fantastiskt kul att jag känner mig som en vinnare oavsett hur det går”, säger Lisa. ”Framför allt är detta ett fint erkännande för alla Sveriges maror, troll, älvor, vragor och nornor. Samt alla som identifierar sig som någon av dem. Kamma svansen, putsa morrhåren och stretcha vingarna – nu äntrar vi finsalongerna!”

Varken är Lisa Förares skönlitterära debut och den utspelar sig i området runt Långsjön i Älvsjö där Lisa själv bor. Boken kom ut hösten 2019 på LB Förlag och är en deckare som tänjer på genregränserna, då Lisa låter mystiska väsen kollidera med vanligt villaliv. Resultatet är fantasieggande och andlöst spännande. Varken släpps i pocketutgåva den 16 september.

Här kan du rösta på din favorit i Crimetime Award: https://bokmassan.se/hem/program/nominerade-crimetime-award-2020/

Vinnaren presenteras under Crimetime som är en del av Bokmässan – en digital litteraturfest 26 september.