Maria Ernestam ger ut två nya böcker på LB Förlag
27 april, 2020

Fler glada nyheter från oss på LB Förlag: Maria Ernestam skriver nytt tvåboksavtal. 2018 gjorde Maria ett gästspel hos oss med julromanen Brustna ben och Brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul. Romanen blev en stor framgång och nu väljer Maria att ge ut ytterligare två böcker på LB.

”Jag är väldigt glad över att få fortsätta arbeta med Louise”, säger Maria. ”Hon är driven, extremt professionell och har på kort tid skapat ett mycket framgångsrikt förlag. Hon lyckas med stort engagemang plocka fram det bästa hos sina författare och har förmågan att uppskatta olika genrer, vilket jag sätter stort värde på. Det inspirerar och motiverar.”

”Jag är full av beundran för Marias författarskap”, säger Louise Bäckelin, VD på LB Förlag. ”Hon pendlar mellan det djupt allvarliga och det skruvat komiska med samma lätthet. Våren 2021 ger vi ut den första romanen som är en härlig feelgood i påsktider. Den andra romanen är mörkare och kretsar kring vad som egentligen hände när en ung man drunknade på sjuttiotalet.”

Maria Ernestam debuterade som skönlitterär författare 2005 med Caipirinha med Döden och sedan dess har hon gett ut ett stort antal romaner som också översatts och kommit ut internationellt. Marias böcker har kallats dramatiska psykologiska spänningsromaner kryddade med oväntade vändningar och drastisk humor.

Läs mer på Boktugg.se.