fbpx

Nadia Hashimi

Stjärnor i natten

Genre: Utländsk skönlitteratur
Originaltitel: Sparks Like Stars
Översättning: Lisbet Holst
Omslag: Paolo Sangregorio
Utgivningsdag: 2023-10-11

Kabul, 1978. Sitara är dotter till en framträdande politiker och lever ett privilegierat liv i Afghanistans blomstrande huvudstad. 70-talet är en tid av tillväxt under ledning av landets progressiva president och Sitaras far, presidentens högra hand. Men tio år gamla Sitaras värld rämnar när kommunisterna genomför en statskupp och mördar presidenten och hela hennes familj. Endast Sitara överlever.

Hon blir räddad ur palatset av vakten Shair, och sedermera adopterad av en kvinnlig amerikansk diplomat som tar henne till USA. I sitt nya land byter Sitara namn till Aryana, begraver sig i studier och blir så småningom en framgångsrik kirurg.

New York, 2008. Trettio år efter den ödesdigra natten i Kabul skakas Aryanas värld ännu en gång när en man hon mött förut dyker upp i hennes undersökningsrum. Det är Shair, soldaten som räddade hennes liv men som även kan ha mördat hennes familj. Att se honom igen väcker Aryanas önskan om svar, och kanske även hämnd.


”Jag fann mig själv ivrigt följa äventyret på ett sätt jag inte gjort på länge – på det sätt som ett barn läser en ny bok om det okända, otålig inför berättelsens nästa vändning.” NPR

”Spännande och rörande.” Booklist


Format: inbunden: 9789177996132, e-bok: 9789177996323, ljudbok:

Fler av Nadia Hashimi

Stjärnor i natten
Nadia Hashimi
Inbunden, E-bok, Ljudbok
När natten är som ljusast
Nadia Hashimi
Inbunden, E-bok, Pocket
Öppna meny
Stäng meny