fbpx

Lisa Christensen

Spela roll
Lisa Christensen
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok

Spela roll

Genre: Skönlitteratur
Omslag: Sara Acedo
Utgivningsdag: 2020-04-15

Ett feladresserat kärleksbrev från väst hamnar hos den trettonårige Nikolaj i kalla krigets Riga. Nyfiken antar han rollen som den försvunne älskaren och svarar. När han inser att historien håller på att gå honom ur händerna bestämmer han sig för att försöka hitta brevens rätte mottagare.

Invandrare, utvandrare, svensk, utlandssvensk… Élodie har lämnat Sverige för att inte bara se ut som en invandrare utan också bli en – på riktigt. I samtida London kan hon bli vem som helst och ingen alls. Men ett samtal från Sverige leder till ett livsavgörande beslut där hon tvingas förhålla sig till sitt arv.

Den amerikanske soldaten William deserterar från Vietnamkriget och USA och hamnar i Sovjetunionen där han rekryteras av KGB. Han sänds till Riga för att tränas inför ett uppdrag han inte vet något om. För att överleva måste han ge upp sin identitet och bli någon annan. Vem upptäcker han dag för dag.

Tre berättelser flätas samman i denna sinnrikt konstruerade roman där identitet, rollspel, rasism och en borttappad kärlekshistoria löper som en röd tråd. Med svärta och humor skildras hur världshändelser formar och fångar enskilda människors liv, liksom hur skilda livsöden hänger samman på oanade sätt.


”Det är kärlekshistorien som sinnrikt binder samman livsödena och man anar vart det bär men är fast i berättelsen intill slutet.” BTJ 

”Spännande och välskriven” TV4 Nyhetsmorgon

”Lisa Christensen har ömt format sina karaktärer, med både svärta och humor berättas en fängslande historia som man inte vill släppa taget om. En bok med djup och hjärta, en bok man vet att man kommer läsa igen, redan innan den tagit slut.” I min bokhylla


Format: inbunden: 9789177991403, e-bok: 9789177991410, pocket: 9789177992752, ljudbok: 9789177993261

Fler av Lisa Christensen

Sista säkra
Lisa Christensen
Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket
Spela roll
Lisa Christensen
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny