fbpx

När natten är som ljusast

Genre: Utländsk skönlitteratur
Översättning: Boel Unnerstad
Originaltitel: When the Moon is Low
Inbunden: 9789177992400
E-bok: 9789177992417
Utgivningsdag: 2020-11-04
Utkommer i pocket: 2021-09-15

Av författaren till Pärlan som sprängde sitt skal.

Fereiba har aldrig upplevt en större kärlek än den till sin make, Mahmoud, och deras familj. De lever ett lyckligt medelklassliv i Afghanistan med utbildning och välbetalda arbeten.

Men deras liv förändras hastigt när krig utbryter och talibanerna tar över makten i landet. Mahmoud, som är civilingenjör, blir måltavla för den nya fundamentalistiska regimen och mördas. Fereiba tvingas fly Kabul med deras tre barn och har bara en chans att överleva: hon måste ta sig till sin syster i England.

Med förfalskade papper påbörjar Fereiba en farlig flykt genom Afghanistan. Utmattad och förkrossad lyckas hon, dold av nattens mörker, ta sin familj över gränsen till Iran och hela vägen till Grekland. Men bland folkmassorna på en stimmig marknad försvinner plötsligt hennes tonårsson, Saleem, från resten av familjen. Fereiba står inför ett omöjligt val, men fortsätter flykten för att rädda de andra medan Saleem dras ned i en mörk undre värld bland papperslösa afghaner som härjar på Europas gator. På varsin sida av kontinenten kämpar Fereiba och Saleem för att nå varandra och för att finna en plats där de kan börja om på nytt.

Fler av Nadia Hashimi

När natten är som ljusast
Nadia Hashimi
Inbunden, E-bok, Pocket
Pärlan som sprängde sitt skal
Nadia Hashimi
Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny