fbpx

Nicholas Searle

Den gode lögnaren

Genre: Spänning
Originaltitel: The Good Liar
Översättning: Boel Unnerstad
Omslag: Lars Sundh
Utgivningsdag: 2017-02-15

Han är en man som har ljugit i hela sitt liv. Svindlaren Roy Courtnay, drygt åttio år gammal, bor i en engelsk förort och står inför sitt livs största kupp: Han ska förföra den rika änkan Betty, som han fått kontakt med via en dejtingsida, för att lura åt sig hennes pengar.

Men vem är Roy Courtnay? Vad har han tvingats gå igenom för att klara av att leva med alla sina lögner? Och varför tycks Betty vara så villig att bli hans nästa offer?

Steg för steg börjar historien nystas upp, i en psykologisk thriller som tar sin början i Berlin 1938 och sträcker sig över nästan ett sekel, en tid med inslag av ofattbar ondska, kraftfullt motstånd och anmärkningsvärd godhet.

Den gode lögnaren är en uppslukande historia om synd, frälsning och överlevnad och om att, till sist, göra upp räkningen med det förflutna.


”Nominerad till årets bästa utländska deckare, och det förtjänar den. Skickligt berättad, påminner om Patricia Highsmith.” Lotta Olsson, DN

”En listig berättelse om ett mycket större, mer traumatiskt och mångfacetterat svek än man först anar.” The Independent

”Den här boken har alla nödvändiga ingredienser, och du är i säkra händer tack vare Nicholas Searles skickliga penna.” The Times


Format: inbunden: 9789188447029, e-bok: 9789188447036, pocket: 9789188447128

Fler av Nicholas Searle

En man att lita på
Nicholas Searle
Inbunden, E-bok, Pocket
En förrädare i familjen
Nicholas Searle
Inbunden, E-bok, Pocket
Den gode lögnaren
Nicholas Searle
Inbunden, E-bok, Pocket
Öppna meny
Stäng meny