fbpx

Armando Lucas Correa

Den tyska flickan

Genre: Skönlitteratur
Originaltitel: The German Girl
Översättning: Jessica Hallén
Omslag: Evan Gaffney
Utgivningsdag: 2017-05-12

Unga Hannah Rosenthal levde ett sorglöst liv innan allt förändrades. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän Leo Martin sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.

Nytt hopp anländer när familjerna Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med lyxångaren M/S St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det gå illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.

Sjuttiofem år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska och tragiska förflutna.

Den tyska flickan är en mästerlig roman baserad på verkliga händelser. En berättelse som sträcker sig från Berlin vid tiden för andra världskrigets utbrott till Kuba på revolutionens rand, till New York efter den 11:e september, och når sin upplösning i vår tids Havanna.


”Fängslande. En lysande ingång till skräcken och glöden, strävandena och det ofta hopplösa modet hos människor som flyr. I en tid då människor på nytt befinner sig i livsfara och driver omkring på världens hav, lyckas den här magnifika romanen förmedla denna eviga orättvisa.” Thomas Keneally, författare till Schindlers List

”En drabbande historia om krig och terrorism. Miljöerna som skildras helt genom de undrande barnens ögon är tydliga och blixtbelysta, krossat glas på gatorna, att plötsligt kallas smutsigt kryp, föräldrarnas rädsla och sorg.” Pia Lindestrand, BTJ

”Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Vacker och hjärtskärande.” Judith Steel, överlevare från St. Louis


Format: inbunden: 9789188447210 (slutsåld), e-bok: 9789188447227, pocket: 9789188447876, ljudbok: 9789177990840

Fler av Armando Lucas Correa

Dotterns berättelse
Armando Lucas Correa
Inbunden, E-bok, Storpocket, Pocket, Ljudbok
Den tyska flickan
Armando Lucas Correa
Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok
Öppna meny
Stäng meny