fbpx

Asätarna i Kungsträdgården

Genre: Spänning
Omslag: Lars Sundh
Utgivningsdag: 2018-06-07

En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera av de anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet.

Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att få svar på sina misstankar.

Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne…

Asätarna i Kungsträdgården är den andra fristående delen i Hatet-­trilogin och uppföljaren till Magnus Jonssons succédebut Mannen som lekte med dockor.


”En infallsvinkel som känns up to date. Klart läsvärd.” Per Åhlin

”En rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgår gör mig andfådd.” Anna Liv Lidström, Dagensbok.com

”Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter


Format: pocket: 9789177990208 (slutsåld)

Fler av Magnus Jonsson

Öppna meny
Stäng meny