fbpx

Om LB och kontakt

LB Förlag startades 2016 av Louise Bäckelin som efter tjugo år inom bokbranschen bestämde sig för att starta ett förlag. Förlaget ger ut svenska och internationella titlar som underhåller och berör. Du hittar LB Förlags utgivning överallt där det säljs böcker i Sverige.  

Vill du skicka in ditt manus till oss?

Välkommen att skicka in ditt manus digitalt (PDF eller Word) till LB Förlag på mejladress manus@lbforlag.se. Vi tar ej emot pappersmanus. Vi tar främst emot färdiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Glöm inte att bifoga ett separat följebrev samt, i början av ditt manus, en kort presentation av manuset. På grund av den stora mängden inkomna manus har vi ej möjlighet att lämna personliga kommentarer annat än undantagsvis. Vi strävar efter att återkomma med besked inom cirka tre månader men det kan även ta längre tid.

Vill du recensera någon av våra böcker?

Maila din förfrågan till recex@lbforlag.se.

VD

Louise Bäckelin

Jag var en bokslukare som barn och jag läste mer eller mindre urskillningslöst. Jag kunde gå i timmar på biblioteken och på måfå rycka fram titlar som verkade intressanta. På landet plöjde jag mammas gamla böcker om Anne på Grönkulla lika gärna som hennes Maria Lang-deckare. Drömmen var så klart att bli bibliotekarie!

Istället blev jag civilekonom och betade i rask takt av branscher som IT, olja och kosmetik innan jag landade i bokbranschen och insåg att man kan jobba med böcker utan att vara bibliotekarie.

Under många år arbetade jag med pocket och på sätt och vis är det min pocketerfaren som lagt grunden för LB Förlag. Här vill jag ge ut starka berättelser med hög kommersiell potential.

Jag har många starka läsminnen, men ett av dem gäller Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez. Jag började läsa den flera gånger, men kom av mig eftersom flera personer har samma namn och jag tyckte den var ganska rörig. Men så gav jag den en chans till, kom över tröskeln och kunde sedan inte sluta läsa. En fantastisk läsupplevelse!

louise@lbforlag.se
070-6166766

Redaktionsansvarig

Emma Andersson

Från att jag var i runt sexårsåldern tassade jag upp tidigt varje helgmorgon, slog mig ned vid pappas stationära dator och skrev berättelser. Idag finns de alla samlade i en tjock pärm hemma hos mina föräldrar och jag både generas och imponeras när jag läser dem. Med åren började fantasin att tryta men intresset för läsning och det svenska språket bestod. När jag i äldre tonåren förstod att det finns ett yrke som heter förlagsredaktör visste jag precis vad jag skulle syssla med i framtiden. Efter gymnasiet läste jag en kandidatexamen i litteraturvetenskap, arbetade en period på Bonnierförlagen och idag är jag redaktionsansvarig och förlagsredaktör på LB Förlag. Och mitt yrke är precis så kul som jag trodde att det skulle vara.

Man kan säga att mitt arbete handlar om att se till att våra böcker blir just böcker. Från råmanus till rykande färsk från tryckeriet, från ax till limpa. Det kreativa arbetet att tillsammans med författaren utveckla och förädla ett manus, eller för den delen en omslagsidé, är bland det roligaste jag vet. Det är en verkligen ynnest att få arbeta med sitt intresse.

Mitt starkaste läsminne är när jag läste Älskade av Toni Morrison för första gången. Jag fann en favorit och vet inte hur många gånger jag har läst den boken sedan dess.

emma@lbforlag.se
070-5113245

Sälj- och marknadsansvarig

Camilla Molin

Jag ser till att våra böcker når sina läsare genom alla tänkbara försäljningskanaler. Försäljning och marknadsföring är en stor del av mitt arbete men jag är också ansvarig för att producera och marknadsföra våra ljudböcker. Jag lyssnar själv mycket på ljudböcker och tycker att det är extra spännande med vår digitala tillväxt. 

Med min bakgrund som civilekonom har jobbat större delen av mitt arbetsliv i IT-branschen med försäljning och som konsultchef. Sommaren 2017 seglade vi till Teneriffa och blev kvar där i två lyxiga sabbatsår. När vi kom hem kände jag starkt att det var dags för att göra något helt annat. Böcker har alltid varit en viktig pusselbit i mitt liv, både som avkoppling och som inspirationskälla men jag hade aldrig funderat på att det gick att jobba med något så roligt som böcker! Louise var modig och kontaktade mig då en tjänst blev ledig och på så sätt började jag på LB Förlag. Efter dryga två år i bokbranschen stormtrivs jag! 

Bästa bokminnet är nog Måsen av Richard Bach som jag läste på ett tåg genom Sibirien. Jag vet inte om boken var så fantastisk egentligen, men där och då talade den till mig och fick en stor betydelse.

camilla@lbforlag.se
070-1724797

Press- och kommunikationsansvarig

Emma Hammenstig

emma.hammenstig@lbforlag.se
070-2220777

Öppna meny
Stäng meny