Om oss

Jag ska berätta en hemlighet. Det händer att jag läser samma bok flera gånger. ”Vad då – förstod du den inte första gången?” kan jag få höra om jag nämner det, men det bjuder jag på. Jag vet ju att det inte handlar om att förstå utan att få återuppleva en känsla, ett minne, ett speciellt tillstånd som jag upplevde när jag läste en viss bok.

För böcker lämnar avtryck. Ger oss nya insikter och låter oss uppleva världar och äventyr vi kanske aldrig hade drömt om att få uppleva.

Jag vet. För jag har genom åren haft förmånen att få läsa och ge ut en otrolig mängd böcker. Brett och smalt, högt och lågt. Därför vet jag precis vilken typ av böcker jag vill ge ut på mitt förlag. Det ska vara välskrivna böcker som lämnar ett avtryck. Det kan vara spännande böcker som helt enkelt inte går att lägga ifrån sig och det kan vara smarta underhållningsromaner som får dig att fånle och skratta högt på bussen. Den gemensamma nämnaren är att boken stannar kvar hos dig efter det att du lagt den ifrån dig.

Därför kommer det inte bli tusen sinom tusen böcker. Det kanske bara blir en handfull eller ett dussin titlar på ett år. Det vet jag inte idag. Men det jag vet är att just dessa titlar kommer att vara sådana som kan lämna avtryck hos läsarna. Vem vet – någon kanske till och med läser dem två gånger?

ska%cc%88rmavbild-2016-08-18-kl-10-22-21